Es Saig de Manacor

Blog del Centre d'Informació Jove de l'Ajuntament de Manacor. Agenda sobre educació, oci i cultura. Informació jove


Escola Oficial d' Idiomes Manacor

infojovemanacor | 19 Abril, 2006 10:15

Què és una escola oficial d’idiomes?

L’ Escola Oficial d’ Idiomes és un centre públic d’ensenyament de llengües oficials de l’ Estat Espanyol. El nombre total d’ Escoles Oficials d’ Idiomes supera el centenar i es poden trobar a totes les províncies de l’ Estat.

A les Balears hi ha 6 Escoles Oficials d’Idiomes: ( Palma, Manacor, Inca, Calvià, Maó i Eivissa) i 2 extensions (Ciutadella, i Formentera) que depenen de la Conselleria d’ Educació i Cultura.

Els títols que s’hi expedeixen estan reconeguts a tot l’ Estat Espanyol.

Programa d’estudis

Amb la introducció a partir del curs vinent de la LOE, es faran canvis en el programa d’estudis.

De moment, el programa d’estudis de les EOI es divideix en dos cicles: l’Elemental, de tres cursos, del primer al tercer nivell, al final del qual l’alumnat es presenta a la prova de Certificat Elemental; i el Superior, de dos cursos, quart i cinquè nivell, al final del qual l’alumnat es presenta a la prova de Certificat d’ Aptitiud.

Cicle

Cursos

Títol

Elemental

1r 2n 3r

Certificat Cicle Elemental

Superior

4t 5è

Certificat d’ Aptitud

 

El públic que assisteix a una EOI és molt variat: per la seva edat (de 14 a 70 anys o més), per la seva ocupació i/o professió (estudiants de batxillerat, d’universitat, professions liberals, mestresses de casa, aturats, etc.). Qualsevol persona que estigui en possessió del Certificat d’Estudis Primaris, Certificat d’Escolaritat, Graduat Escolar o hagi cursat 2n d’ ESO, pot estudiar en una Escola Oficial d’ Idiomes.

Quin tipus d’ensenyament s’hi imparteix?

L’objectiu final que es proposa aquest tipus d’ensenyament, és dotar a l’alumnat d’un instrument de comunicació operatiu i real. Aquesta finalitat s’assoleix mitjançant objectius intermediaris específics per a cada curs escolar i que s’estableixen en funció d’una dificultat creixent.

Proves i exàmens

Les proves sempre es divideixen en dues parts: escrita i oral.

A 1r,2n i 4t l’alumnat és avaluat de forma contínua i no ha de presentar-se a la prova final si supera tots els requisits d’aquest tipus d’avaluació.

En el cas de 3r i 5è (Certificat del Cicle Elemental i Certificat de Cicle Superior) l’alumnat ha de superar a final de curs els exàmens elaborats per la Comissió d’ Exàmens d’Escoles Oficials d’ Idiomes de Balears.

Aquests certificats són reconeguts oficialment en els concursos oposició i concursos de trasllats com a mèrits, etc.

El Certificat d’ Aptitud és també un títol complementari per als professors de Primària que s’especialitzen en l’ensenyament de llengües estrangeres.  

Accés a una escola oficial d’idiomes

El cicle complet en una Escola Oficial d’Idiomes és de cinc cursos. L’alumnat no està obligat a començar des de 1r ja que té la possibilitat de fer un Test d’Anivellament i accedir directament a un curs superior, tenint en compte que, per llei, per poder passar al 4t curs del Cicle Superior s’ ha de tenir el Certificat Elemental.

En el cas de l’alumnat que accedeix a l’ EOI per primer cop, el procediment d’accés que segueix és:

  1. pre - inscripció – 10 d’abril al 5 de maig.

  2. test d’anivellament (si escau) – final de maig.

  3. sorteig (si escau)

  4. matriculació definitiva (juny/ juliol)

També existeix la possibilitat de traslladar matrícules vives d’una EOI a una altra sempre que l’escola receptora tingui places disponibles en el nivell sol·licitat.  

Idiomes i cicles

L’Escola Oficial d’Idiomes de Manacor ensenya actualment els cicles elementals d’alemany, d’anglès i de francès, els cicles superiors d’alemany i d’anglès i el 4t de francès.

També s’imparteix el curs a distància “That’s English” de difusió nacional orientat a aquelles persones que no poden assistir als cursos oficials presencials. Aquest programa és difon a la televisió i l’alumnat gaudeix d’un tutor per a les classes orals presencials a l’escola.

A més, enguany comptem amb la presència en les nostres aules d’auxiliars de conversa procedents d’ Alemanya, del Regne Unit, de França, les quals constitueixen una ajuda molt valuosa per a la pràctica de les destreses orals dels nostres alumnes.

Els cursos oficials de les Escoles Oficials d’ Idiomes es convaliden a la Universitat de les Illes Balears per crèdits lliures.    

Calendari i horaris

El curs comença a finals de setembre i acaba en el mes de maig. A cada curs s’ imparteix un mínim de 120 hores. Els horaris dels grups soles ser:  

  • dilluns i dimecres: dos torns d’ horabaixa

De 17:00 a 19:00 h

o de 19:00 a 21:00 h

  • dimarts i dijous: dos torns d’horabaixa

de 17:00 a 19:00

o de 19:00 a 21:00

Preinscripció curs 2006 – 07

Les persones interessades podran recollir els impresos del 10 d’abril al 5 de maig de 16.00h a 20.00 h a la secretaria de l’EOI de Manacor.  

Documentació

Els nous alumnes hauran de presentar una fotocòpia del DNI i del certificat d’empadronament. Els alumnes estrangers hauran de presentar, en lloc del DNI, la fotocòpia del NIE i del passaport.  

Prova de nivell

Els alumnes que tenen coneixement de l’idioma en el qual es volen matricular, quan fan la preinscripció, poden demanar de fer la prova de nivell, per que els professors puguin determinar en quin curs li convé anar.

Aquesta prova es dura a terme al final de maig. La Conselleria encara no va determina la data.

Escola Oficial de Manacor

Adreça: Ronda de l' Institut s/n

(IES Mossèn Alcover)

Tel. 971 55 41 52Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb