Es Saig de Manacor

Blog del Centre d'Informació Jove de l'Ajuntament de Manacor. Agenda sobre educació, oci i cultura. Informació jove


IV Jornades d'Estudis Locals de Manacor

infojovemanacor | 22 Desembre, 2005 18:02

7 i 8 d’abril de 2006

Manacor: tradició i modernitat (s. XVI - s. XX)

 L’Ajuntament de Manacor convoca les IV JORNADES D’ESTUDIS LOCALS sota el títol Manacor: tradició i modernitat (s. XVI - s. XX) . L’objectiu de la convocatòria és fomentar el coneixement de realitat econòmica, social i cultural del municipi. En aquesta convocatòria es vol impulsar l’estudi d’aquells factors que foren més rellevants en el procés de trànsit d’un municipi caracteritzat per una societat de l’antic règim envers la incorporació progressiva de nous valors i noves formes d’organització social; observar l’assimilació del paradigma de la modernitat des de diferents àmbits i cronologies. Les modificacions de l’estructura social i econòmica, l’adopció d’innovacions tècniques en els procesos productius, la industrialització i el seu impacte sociocultural són aspectes que interessa analitzar així com també l’origen i gestació dels elements que configuren la tradició, la seva pervivència en el marc de la cultura popular i el seu reflex en l’àmbit del patrimoni cultural

 Les Jornades van destinades a investigadors, estudiants i a totes les persones interessades en la temàtica local. Tendran lloc els dies 7 i 8 d’abril de 2006 al Museu d’Història de Manacor, Torre dels Enagistes.

 COMUNICACIONS

 El contingut de les comunicacions podrà ser de qualsevol disciplina científica o humanística. Haurà de tenir com objecte d’estudi un tema vinculat al terme municipal de Manacor i, preferentment, desenvolupar aspectes relacionats amb la temàtica objecte d’aquesta convocatòria.

 Les comunicacions s’han de presentar en català, han de ser inèdites, i d’una  extensió màxima de 15 folis DIN A4 (incloses il·lustracions). S’haurà de presentar 1 còpia impresa  i 1 còpia en format electrònic  Word, amb lletra de 12 punts del tipus Times New Roman.

 Caldrà presentar un resum de la comunicació conjuntament amb la butlleta d’inscripció del comunicant. El termini màxim de presentació del resum, que no podrà excedir l’espai d’un foli, serà el 20 de febrer de 2005.

 El termini de presentació de les comunicacions serà dia 7 d’abril de 2006. La presentació de la ponència per escrit i del resum abans de les dates esmentades serà condició necessària per a la lectura de la comunicació i la posterior publicació

 Tant a efectes de la seva lectura com de la posterior publicació, les comunciacions seran revisades per  una Comissió Científica  formada per persones de reconegut prestigi dins l’àmbit de la investigació.

 Les comunicacions, en funció de la matèria que tractin, s’adscriuran preferentment a una de les àrees següents:

Història / Societat

Cultura Popular

Urbanisme /Territori

Patrimoni / arts

Llengua / Literatura

 

INSCRIPCIÓ

El termini d’inscripció per assistir a les Jornades acaba dia 7 d’abril de 2006. La quota d’assistència és de 15 €. S’expedirà un certificat d’assistència. L’abonament de la quota es farà durant el lliurament de la documentació.

 Lloc d’inscripció

Museu d’Història de Manacor

Torre dels Enagistes

07500 Manacor

Tel. 971 84 30 65

Fax 971 552 955

E-mail: jornadesmanacor4@hotmail.com

 

III JORNADES D’ESTUDIS LOCALS DE MANACOR

 Divendres, 7 d’abril

 17.00                         Recepció i inscripció

17.30                         Presentació de les Jornades

18.00                         Ponència inaugural

19.00                         Presentació de comunicacions.

  

Dissabte, 8 d’abril

 9.30                            Presentació de comunicacions

11.30                         Descans

12.00                         Presentació de comunicacions

14.00                         Dinar

16.30                         Presentació de comunicacions

20.00                         Cloenda

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb